Виставка «Скарби Криму. Повернення» допомагає Україні у сфері дипломатії

23.07.2024

_____09.JPG

17 липня у Скарбниці музею Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим за підтримки Представництва ЄС в Україні організували ознайомчий захід про справжню історію Криму для дипломатів дипломатичних представництв в Україні. 

У заході взяли участь пані Посол Канади Наталка Цмоць, Посол Індонезії пан Арієф Мухаммад Бaсаламах, Посол Азербайджану пан Сеймур Гурбан оглу Мардалієв, Тимчасово повірений у справах Голови Представництва ЄС в Україні пан Ремі Дюфло та інші члени дипломатичного корпусу, зокрема представники Туреччини, Албанії, Чехії, Естонії, Франції, Німеччини, Великої Британії, Ірландії, Латвії, Польщі, Індонезії, Словенії та Словаччини.
 

____2.JPG

Захід включав показ документального фільму Акіма Галімова «Справжня історія Криму». Мета фільму – познайомити глядачів зі справжньою історією Криму та роз’яснити, наскільки російська пропаганда та колонізаторська політика знищувала ідентичність та культуру корінних народів України.

_______37.JPG

Також для дипломатів науковиця музею Оксана Ліфантій провела кураторську екскурсію виставкою «Скарби Криму. Повернення», під час якої вони побачили пам’ятки скіфської та сарматської культури, античні скульптури, посуд та предмети побуту народів, що населяли Крим у різні епохи.

Зі вступним словом виступили Генеральний директор Національного музею історії України Федір Андрощук, Постійна Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, Тимчасово повірений у справах Делегації ЄС в Україні Ремі Дюфло, продюсерка фільму Ганна Юрловська.
 

____17.JPG

Зокрема, Таміла Ташева зауважила: “Донесення правди про те, що відбувається в Криму, розвінчання хибних наративів росії про Крим та його належність – головна мета створення таких проєктів, яку ми маємо нести до країн світу”.
 

_31.JPG

Після ознайомлення з виставкою та показу документального фільму відбулась дискусія за участі продюсерки фільму Ганни Юрловської, науковця нашого музею Олексія Савченка, дослідниці історії Криму Гульнари Абдулаєвої.

_02.JPG

_23.JPG

_30.JPG

____01.JPG

_14.JPG

_21.JPG

_33.JPG

Поділитися