Національний музей історії України та компанія SoftServе презентують новий сайт музею

17.01.2024

23.jpg

Національний музей історії України представляє новий музейний сайт nmiu.org, створений компанією SoftServе на благодійній основі. Співробітники компанії працювали на волонтерських засадах у межах меценатської ініціативи Open Tech.

Сайт розроблено за принципом максимальної зручності для відвідувачів, відповідно до музейної айдентики та фірмових кольорів. Відтепер на одному сайті ви знайдете інформацію про Національний музей історії України (м. Київ, вул. Володимирська, 2) та його філію – Скарбницю Національного музею історії України (м. Київ, вул. Лаврська, 9). 

Спільний проєкт Національного музею історії України та компанії SoftServе розпочався наприкінці 2021 року. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну його реалізація затрималася. Але ми тішимось, що нарешті можемо представити вам результат своєї дворічної колективної праці. 

«Особливо під час війни українці почали більше цікавитися власною історією, шукати, де правда, а де нав’язані стереотипи. І саме в Національному музеї історії України можна отримати відповідь на частину таких запитань. Проте важливо, щоб інформація була доступною, а навігація легкою. Саме для цього ми працювали над оновленням сайту Музею. Для SoftServе цей проєкт – про нашу інформаційну гігієну та збереження власної історії. Адже технології дають можливість не тільки комфортно користуватися сайтом – користувачі зможуть тепер подивитися онлайн цінні експонати, які сховані заради безпеки», — коментує Катерина Золотарьова, проєктна менеджерка компанії.

Федір Андрощук, генеральний директор Національного музею історії України зазначає: «Сайт – це обличчя нашого музею, а також навігатор щодо основних напрямків його діяльності, доступний як українською, так і англійською мовами. Ми намагалися зробити сайт простим і зручним для користування. Тут зібрано корисну інформацію для відвідувачів різного віку, з різними запитами. Ця інформація включає новини про діючі виставки і події, а також про культурно-освітні й наукові проєкти. Це блог, новини, відео, у фокусі яких – як експонати нашого музею, так і, в ширшому сенсі, минуле й сучасне України. На сайті є можливість придбати квитки, а також матеріально підтримати музей у цей важкий для країни час. Сподіваємося, відвідувачі сайту оцінять ту велику роботу, яку вклали у його створення наші співробітники, а також партнери, завдяки чому нині ми можемо розповісти про широкий спектр діяльності Національного музею історії України». 

Національний музей історії України дякує команді SoftServe за цей великий благодійний проєкт у найкращих традиціях українських меценатів, за небайдужість і розуміння важливості підтримки культурних та наукових інституцій України! 

Поділитися